Targi Produktów Regionalnych 10-12 marca
Zbliżające się targi Produktów Regionalnych, które odbędą się w dniach 10-12 marca w Krakowie to idealna okazja do poznania produktów wyprodukowanych w południowej Polsce. Odwiedzający będą mieli okazję skosztować najlepszych potraw z tego regionu, zapoznać się z lokalnymi specjalnościami, a także kupić produkty ekologiczne.
Podczas Targów Produktów Regionalnych odwiedzający będą mogli spotkać się z regionalnymi specjalistami i spróbować autentycznego smaku kuchni regionalnej. Zostaną również poprowadzone warsztaty na temat produktów regionalnych i ich zastosowania. Będzie to doskonała okazja do nauczenia się nowych sposobów na wykorzystanie tych produktów.
Dla tych, którzy chcą poszerzyć swoje horyzonty, targi Produktów Regionalnych są idealną okazją do poznania nowej kultury i zrozumienia jej lepiej. Możesz spróbować nowych potraw, odkryć stare przepisy i przekonać się, jak smak lokalnych produktów jest dopasowany do Twoich preferencji. Jeśli chcesz sprawdzić swoje umiejętności w gotowaniu skorzystaj z warsztatów organizowanych podczas targów oraz porad mistrzowskich u słynnych przedstawicieli południowej Polski, by poczuć prawdziwe smaki tego regionu.
Eh, dobrze jest wiedzieć, że w Polsce bogactwo produktów regionalnych jest wciąż doceniane! Z tego powodu Jubileuszowe Targi Produktów Regionalnych będą miały miejsce od 10-12 marca 2019 roku. Odbędą się w zabytkowym kompleksie pałacowym, gdzie można będzie podziwiać, spróbować i nabyć regionalne towary i przysmaki z całej Polski.
Szerszym celem Targów jest prezentowanie najlepszych prywatnych producentów, a także ich promocja. Podczas imprezy w każdej części Polski będzie można odnaleźć swoje wyroby. Przed wejściem na teren pałacu odwiedzający będą mogli posmakować oryginalnych produktów – lokalnych miody, ogrodniczych warzyw, owoców cytrusowych, wędlin i serów oraz ryb. Będzie tam też czekało na nich specjalne szlacheckie menu, a po degustacji można będzie zakupić je na miejscu.
W trakcie trwania Targów odbędzie się kilka warsztatów o tematyce kulinarnej, dotyczących różnorodnych potraw z wykorzystaniem naturalnych składników. Będzie to doskonała okazja do zapoznania się z ekologicznymi technikami gotowania i spróbowania autentycznych dań regionalnych. Rodziny ze szczególnie aktywnymi dziećmi na pewno docenią ofert dydaktyczno-tematyczny kierunek – tu ustalone będą gry i warsztaty tworzenia torbacków w tradycyjnej technice oraz warsztaty malarskie.
Gorąco polecam odwiedzenie Jubileuszowych Targów Produktów Regionalnych – to doskonała okazja do poszerzenia swojej wiedzy dotyczacej temat zdrowego życia i ekologiczniejszych technik produkcji żywności!
Targi Produktów Regionalnych w krajobrazie Śląska będą odbywać się w dniach 10-12 marca! Oto doskonała okazja, by zajrzeć z bliska do lokalnej rzeczywistości i odkryć w niej wyjątkowe smaki.
Organizowany na hali widowiskowej w Katowicach wydarzenie ma charakter producentów rolnych, a m.in. pochodzący z gminy Łaziska Górne sok z czarnej porzeczki, owoce leśne, miodunki, bryndzę oraz oscypki. Równie interesującym i dobrze przygotowanym stoiskiem będzie to warzywniak@gastro gminy Bieruń Stary obejmujące francuskie szparagi, rukolę i inne warzywa.
Kolejnym stoiskiem produktów regionalnych będzie promować restauracja „U Prababci”, oferująca autentyczne i naturalnie smaczne dania tradycyjnej kuchni polskiej, np. schabowy, pierogi oraz domowe marynaty i wędliny ze Sosnowca.
Targom produktów regionalnych towarzyszyć będzie też szeroki program imprez rozrywkowych: koncerty ludowe, quizy dotyczące regionalizmu oraz spotkania z autorami książek o lokalu lasyckim folklorze. To jedyna taka okazja by poczuć się jak u siebie i posmakować najlepszych smaków z Ślaska.